Предстоящият уикенд ще е ключов за Мерцедес

В Гран При на Великобритания на “Силвърстоун” този уикенд Мерцедес ще използва най-важния си пакет подобрения и нововъведения от началото на сезона. Първите значителни промени по W14 се появиха в Монако, въпреки че бяха предназначени за “Имола”, но в Австрия се видя, че бившите шампиони все още изостават. Преди това обаче - в Испания и Канада 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън стигна до подиума.

"W14 би трябвало да се чувства добре на “Силвърстоун”, а с подобренията да се представя още по-силно - прогнозира редакторът на Speedcafe Йън Паркс. - Новият пакет подобрения няма да е толкова голям, но ще е много важен, тъй като трябва да даде още скорост и стабилност на колата в средно бързите и бързи завои, които са много важни на “Силвърстоун”. Ако обаче това не се случи, то най-вероятно развитието на W14 в хода на сезона оттук нататък ще е под въпрос.”

Според други анализатори, ако този уикенд подобренията по колата на Мерцедес не проработят, то най-вероятно тимът ще прехвърли основните си усилия върху създаването на автомобила за 2024, тъй като изоставането от Ред Бул ще стане още по-сериозно.

Тото Волф: Мерцедес има да дава една титла на Хамилтън

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти