Тото Волф: Мерцедес има да дава една титла на Хамилтън

Мерцедес е длъжник на Люис Хамилтън, призна шефът на тима от Формула 1 Тото Волф, като обясни, че отборът „дължи” още една титла на британския пилот, който вече има 7.

Разбира се, Волф има предвид случилото се на финала на сезон 2021 в Абу Даби, където Макс Верстапен изпревари Хамилтън в последната обиколка, спечели състезанието и взе титлата. Преди това рейс директорът Майкъл Маси взе спорното решение за рестарта след колата на сигурността, но също така Макс беше с нови гуми, докато Хамилтън остана на пистата, когато можеше и той да спре в бокса.

Оттогава насам Хамилтън няма победа във Формула 1, а Мерцедес имаше сериозни проблеми с новите автомобили с граунд ефект и тимът е в ролята на догонващ от началото на 2022 година насам.

Хамилтън: Все едно бяхме с колата от миналата година

Хамилтън вече заяви, че няма да напусне Формула 1 докато не спечели осмата си световна титла, а Волф обяви, че тимът иска да осигури автомобил на Люис, с който той да постигне това.

Новият договор на Хамилтън няма да бъде обявен на "Силвърстоун"

Волф говори пред резиденцията на британския министър председател на „Даунинг Стрийт” №10, като беше в компанията на главния изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали. Това стана след срещата на шефовете на базираните във Великобритания отбори във Формула 1 с министъра на културата, медиите и спорта Люси Фрейзър и със съветници на премиера Руши Сунак.

Хамилтън иска много пари от Мерцедес, преговорите спряха

„Люис Хамилтън е най-важната личност в нашия спорт – заяви Тото Волф. – Той е не само пилот и световен шампион, за него няма граници като предприемач и политик. И ние му дължим осмата му световна титла.”

Волф: Все още не можем да притиснем Верстапен

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти