Зак Браун: Фарсът от Австрия не трябва да се повтаря

Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун е на мнение, че “фарсът с наказанията заради неспазване ограниченията на трасето в Австрия” не трябва да се повтаря. Почти всички пилоти във Формула 1 загубиха бързи обиколки, много от тях бяха наказани с 5 и повече секунди допълнително време, а след финала на състезанието Астън Мартин внесе още един протест, по който бяха санкционирани 8 пилоти с общо 12 нови наказания. Най-големият губещ от късните наказания, които разместиха топ 10 се оказа Карлос Сайнц, като пилотът на Ферари пропадна от 4-о на 6-о място в крайното класиране.

“Определено имаше по-добро решение от това, на което станахме свидетели - обясни Браун пред Sky Sports News. - Но това е уникална писта и никога досега не съм виждал такива ограничения на писта. Мисля, че можехме да се справим по-добре и да не се налагат промени в класирането след финала. Все пак, още в петък беше ясно, че ще има сериозни проблеми с ограниченията на пистата.”

Браун обаче смята, че по-важното е това да не повтаря оттук нататък.

Още 12 наказания бяха дадени след Гран При на Австрия, в топ 3 няма промени

“Най-важното е грешките да бъдат анализирани, да продължим напред и да не ги повтаряме - допълни Зак. - Свалям шапка на ФИА, че се зае веднага с проблема, това беше смело решение. Но това, което стана в неделя, не може да се повтаря.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти