Доктор Марко постави ултиматум на Де Врийс

След поредното разочароващо представяне от страна на Ник де Врийс във вчерашната квалификация за Гран При на Австрия доктор Хелмут Марко постави ултиматум на нидерландеца да подобри своите резултати в най-скоро време.

Не е тайна, че Де Врийс е едно от разочарованията на сезон 2023, като той е един от двамата пилоти, които все още нямат точки. Другият такъв състезател е Логан Сарджънт, който също е в своя първи сезон във Формула 1, но е далеч по-неопитен в сравнение с Де Врийс.

Доктор Марко: Хорнър не искаше Де Врийс

Във вчерашната сесия за място нидерландският пилот на Алфа Таури остана последен, с което отново разочарова моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Марко. В свое интервю пред медиите на „Ред Бул Ринг“ австриецът намекна, че Де Врийс няма много време да докаже, че заслужава мястото си на стартовата решетка.

„Той започна добре в квалификацията. За съжаление, с всички тези изтрити обиколки, аз очаквах и двамата (Де Врийс и Цунода) да преминат в Q2, но това не се случи. Трябва да видим какво ще правим в бъдеще“, каза доктор Марко пред ORF след квалификацията вчера.

За Ред Бул не е чуждо да сменя своите пилоти в средата на сезона. През 2019 година Пиер Гасли бе заменен от Алекс Албон в екипа на Ред Бул, като френският състезател бе върнат в Торо Росо. Три години по-рано пък Макс Верстапен и Даниил Квят също участваха в подобна размяна.

Най-вероятно, ако Де Врийс ще бъде сменен преди края на сезона това ще се случи по време на лятната пауза. До нея остават четири състезания, включително Гран При на Австрия.

Де Врийс се закани да опровергае доктор Марко

Основните кандидати за мястото на Де Врийс към момента са двама, а това са Дениъл Рикардо и Лиам Лоусън. Двамата в момента си поделят ролята на резервен пилот на Ред Бул и Алфа Таури, като Лоусън поддържа своята състезателна форма с участието си в японската Супер Формула. В първите пет старта за годината в японския шампионат новозеландецът има две победи и заема второто място във временното класиране, четири старта преди края на кампанията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти