Боян Дублевич се разделя с Валенсия след 11 години престой

Капитанът на Валенсия Боян Дублевич официално напусна отбора след 11 години престой в тима. 31-годишният център издигна името си до огромни висоти в състава на "портокалите", но е време той да се сбогува с клуба.

По време на 11-те сезона, 4 от които с капитанската летна в ръка, огромна е заслугата му за спечелването на първенството на Испания, като освен това той може да се похвали и с трофеите от Еврокупата през 2014 и 2019 година, както и от Суперкупата на Лига Ендеса от 2017 година.

Черногорецът си тръгва, оставяйки зад себе си пренаписана историята на "оранжевите". Той е бил част от 629 мача, което го прави втори в тази класация и е чужденецът с най-много прекарани сезони в клуба - 11. През това време Дублевич става най-резултатният стрелец и човекът с най-много спечелени борби в историята на Валенсия.

По време на последния редовен сезон в Лига Ендеса пък центърът вкарва средно по 10.4 точки и печели 6.7 борби, докато в изминалите вече плейофи отбелязва по 7 точки,а борбите в негова полза са средно по 8. 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти