Панатинайкос пожела да си върне играч от Партизан

Отборът на Панатинайкос не изглежда, че скоро ще спре с бомбастичните трансфери през лятото и показва все по-големи надежди за следващия сезон. Гръцкият гранд съвсем скоро привлече една от звездите на Партизан - Матиа Лесор, а вече поглежда и към свой бивш играч, носещ екипа на сръбския колос, който да се завърне в ОАКА за в бъдеще. Става въпрос за някогашния капитан на "детелините" Йоанис Папапетру.

29-годишният гръцки състезател в момента се подвизава при "гробарите", където отиде, за да разнообрази от времето си в гръцкото първенство. Той прекара там общо 9 години - 4 в Панатинайкос, а преди това още 5 в Олимпиакос. "Зелените" обаче вече са се свързали с крилото и в следващите няколко дни се очаква развъзката. 

Ясно е едно - на "детелините" им трябва точно такова ново попълнение, което да обедини звездните им покупки. ПАО се нуждае от именно от такъв тип опитни гръцки играчи, за да заздравят те ядрото на състава.

В своите 38 срещи от Евролигата, воден от Желко Обрадович в Партизан, Папапетру записа средно по 5.4 точки и 2.3 борби. В Адриатическата лига пък той стреляше средно за 6.5 точки и отново статистиката му при борбите бе 2.3. 

Снимка: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти