УЕФА разреши мачове от ШЛ на стадиона на Унион, но клубът не иска

Дебютантът в Шампионската лига Унион (Берлин) ще има възможност да домакинства в турнира на своя екзотичен стадион “Старото лесничейство”, каквато досега нямаше. Клубът обаче няма да се възползва и ще заложи на планирания вече вариант с олимпийския стадион в града, разкрива “Кикер”.

Досега, от мерки за безопасност, УЕФА забраняваше стадиони с места за правостоящи да приемат двубои от европейските клубни турнири. Това ограничение обаче беше свалено вчера, но с уточнение, че важи само за клубове от Англия, Германия и Франция. Това се допуска по специална програма за наблюдение на поведението на феновете, тъй като във въпросните три държави и някои мачове от вътрешните първенства се провеждат на такива стадиони.

В Унион обаче са решени да приемат съперниците си на “Олимпиащадион”, на който играе Херта (Берлин). Това е заради голямата разлика в капацитета на двете съоръжения, което логично води и до значителна разлика в приходите. “Старото лесничейство” побира само 18 000 души, докато по-големият стадион е за 74 000. Домакините са си направили сметка, че чистата им печалба от среща в Шампионската лига на “Олимпиащадион” ще бъде 2 млн. евро, докато тази от мач на техния стадион ще е само 500 000 евро.

Тимът има гарантирани три домакинства в груповата фаза, което прави 4,5 млн. евро повече.

Още от Футбол свят

Виж всички