Волф: Все още не можем да притиснем Верстапен

Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че бившите световни шампиони все още не са в състояние да притиснат лидера в класирането Макс Верстапен в битката за победи във Формула 1. Макс, който взе титлата в последните два сезона, спечели 6 от първите 8 състезания тази година и е фаворит №1 за титлата.

Мерцедес, от своя страна, форсира смяната на концепцията на автомобила си W14 и модернизацията му и в последните надпревари стигна да подиума.

„Ще имаме още един голям пакет подобрения за „Силвърстоун” – потвърди Волф. – След това и още един, точно преди лятната пауза. При работата ни във въздушния тунел виждаме сериозно подобрение на представянето ни. Все по-добре разбираме как трябва да развиваме колата ни, какво е необходимо, за да стане W14 по-бърз и какви трябва да са настройките.”

Хамилтън иска много пари от Мерцедес, преговорите спряха

Волф уточни, че тимът се развива с „по-големи крачки”, но се въздържа от смели прогнози за четирите състезания през юли.

Либърти Медия: 20 милиарда долара са ниска цена за Формула 1

„Ние напредваме, но авансът на Макс е толкова голям, че все още не можем да го притиснем. Но мисля, че това може да се промени. Ключът е в аеродинамиката, цялата концепция на колата е подчинена на това и ние решаваме бързо тези проблеми.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти