Хонда: Маркес ще бъде свободен да си тръгне в края на годината

Преди началото на уикенда за Гран При на Нидерландия в MotoGP Марк Маркес заяви, че остава „максимално отдаден“ на Хонда и не мисли за раздяла с японския производител.

Маркес остава "максимално отдаден" на Хонда

По-рано днес обаче шефът на тима на Хонда Алберт Пудж коментира пред медиите на пистата „Ассен“, че шесткратният шампион в кралския клас ще бъде свободен да си тръгне в края на годината, ако пожелае. Контрактът на Маркес с Хонда е до края на 2024 година, но с оглед спада във формата на японския тим в последните години може да се очаква той да поиска да си тръгне в края на сезон 2023.

„Ние имаме договор с него, но всеки човек е свободен да прави каквото си иска с живота си. А Хонда е компания, която не иска да държи при себе си хора, които не са доволни, че са част от Хонда. Така че да, ние имаме контракт, но в Хонда много уважаваме Марк. Бих искал да ви гарантирам, че той ще остане, тъй като имаме договор, но няма магическа пръчица“, заяви Пудж пред медиите по-рано днес.

Самият Маркес също коментира своето бъдеще и заяви, че сега не може да мисли много затова, тъй като трябва да се фокусира върху възстановяването си от контузиите, които получи в последните седмици. Заради тях той пропусна и днешното състезание за Гран При на Нидерландия.

Марк Маркес няма да стартира на "Ассен" днес

„Сега съм в много важен момент от моята кариера и не мога да мисля много за това. Не мога да решавам неща, когато съм в такова състезание. Сега трябва да използва този месец и половина (лятната пауза), за да възстановя тялото и психиката си.„Сега съм в един от най-лошите моменти в моята кариера. Но съм късметлия, защото това съвпада с един от най-добрите моменти в личния ми живот, имам много добър екип около себе си. Всичко е много стабилно, а това помага много.„Сега трябва да помисля, да отдъхна, да говоря с моите хора, а след това да се върна на мотора. Ще се опитам да карам на „Силвърстоун“ със същата ангажираност, която имах на „Портимао“ (на старта на сезона). Ще ми трябва различен подход към уикенд, но стремежът ми ще бъде същият“, заяви Маркес.

Той също така обясни и защо не стартира в днешната надпревара на „Ассен“. За него тя беше втората поредна, в която не участва, след като преди седмица той стори същото и в Германия.

„Снощи към 8-9 вечерта болката се усили. Не можах да спя и реших, че няма да мога да се състезавам днес. Тази сутрин отидох при лекарите и им казах, че няма да мога да карам. Оказа се, че имам счупено ребро“, коментира испанецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти