Доктор Марко отново коментира бъдещето на Алфа Таури

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко отново охлади очакванията, че компанията за енергийни напитки може да продаде втория си отбор във Формула 1 – Алфа Таури. Малко след началото на настоящия сезон във Формула 1 се появиха сериозни спекулации, че тимът ще бъде продаден, но Марко ги опроверга като обясни, че бъдещето на отбора е решено.

След първите 8 състезания обаче представянето на Алфа Таури е по-слабо от очакваното – тимът заема последното място в класирането с 2 точки, спечелени от Юки Цунода.

Новата криза в представянето на Алфа Таури породи нови слухове, че Ред Бул ще се възползва от момента, за да се раздели с втория си отбор, като сега може да получи много по-висока цена в сравнение с преди няколко години.

Доктор Марко отново предупреждава Перес

„Ние не сме доволни от представянето на Алфа Таури, самите те също не са доволни – обясни доктор Марко. – Но основната задача на тима си остава обучението на млади таланти, които да могат да направят следващата стъпка. Това работи добре в миналото и представянето на Юки Цунода показва, че това действа и сега.”

Според шефа на Алфа Таури доминацията на Верстапен не вреди на Формула 1

Доктор Марко обаче не скри, че шефовете на компанията очакват подобрение в представянето на Алфа Таури.

Последно: Ред Бул се отказа да продава Алфа Таури

„Надяваме се, че Алфа Таури ще се представя по-силно тази година и тимът ще работи по-успешно и в по-близък контакт с Ред Бул, в рамките на ограниченията на правилата, за да използваме по-ефективно ресурсите ни.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти