Хамилтън: Верстапен може да подобри рекордите ми

Люис Хамилтън е притежателят на някои от най-важните рекорди във Формула 1, включително тези за най-много победи, най-много качвания на подиума, най-много полпозишъна и най-много точки. Британецът има 103 победи, 194 подиума, 103 полпозишъна и 4507.5 точки в 318 старта.

Според самия Хамилтън обаче тези му рекорди ще бъдат подобрени от Макс Верстапен, който тепърва навлиза в своите най-силни години във Формула 1. С победата си в Гран При на Канада в неделя 25-годишният нидерландец се изравни с Аиртон Сена и двамата вече са с по 41 триумфа. Освен това пилотът на Ред Бул има общо 85 подиума, 25 полпозишъна и 2206.5 точки на своята сметка.

„Макс върши страхотна работа. Той вече има невероятна кариера и със сигурност ще надмине Сена. Ние ще се опитаме да оправим нашата кола, за да го забавим малко“, пошегува се Хамилтън след състезанието в Монреал.„Той има още много години в спорта пред себе си, така че той със сигурност ще подобри рекордите ми. В крайна сметка рекордите са, за да се подобряват. Той има един страхотен отбор зад себе си.„Но както вече казах, ние трябва да работим здраво. Надявам се, че поне в края на моята кариера аз ще съм близо до челото“, добави още британецът.

Хамилтън се надява на оспорвана битка с Алонсо и Верстапен в бъдеще

В момента Верстапен заема петото място във вечната ранглиста по брой победи със своите 41, а пред него са само Ален Прост (51), Себастиан Фетел (53), Михаел Шумахер (91) и Хамилтън със своите 103. На теория още преди края на сезон 2023 нидерландецът ще може да излезе на третото място, изпреварвайки Прост и Фетел, тъй като до края на настоящата кампания остават цели 14 кръга. За подобряването на постиженията на Шумахер и Хамилтън обаче Верстапен и неговите фенове ще трябва да почакат минимум до сезон 2025, ако не и повече.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти