Маркес остава "максимално отдаден" на Хонда

След петте падания на Марк Маркес в хода на уикенда за Гран При на Германия миналата седмица спекулациите за неговото бъдеще започнаха да се засилват. Всички те гласят, че шесткратният шампион в MotoGP ще се раздели с Хонда в края на годината, за да потърси алтернативно развитие на кариерата си. Контрактът на Маркес с японския производител е до края на сезон 2024.

Испанецът дори не стартира на „Заксенринг“ миналата неделя, след като получи контузия на палеца на лявата ръка след катастрофата си в сутрешната загрявка. Въпреки това си отсъствие миналата неделя Маркес ще участва в Гран При на Нидерландия този уикенд.

Маркес ще кара в Гран При на Нидерландия

По думите на самия испанец това му участие на „Ассен“ по-малко от седмица след поредната контузия показва, че той е напълно отдаден на проекта на Хонда в MotoGP. Испанецът също така допълни, че той и тимът работят по проекта си за догодина, което подксазва, че той няма намерение да се разделя с отбора си, поне на този етап.

„Ако аз съм тук то това е защото моята отдаденост към Хонда е максимална и аз искам да работя с тях, за да подобрим мотора за в бъдеще, да подобрим проекта ни. Аз съм тук, за да работя с тях. В момента аз съм тук, за да работя с тях за бъдещето и както аз виждам нещата под бъдеще разбирам следващата година. Тази година нещата няма да се подобрят много, така че отдадеността ми е максимална.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти