Доктор Марко отново предупреждава Перес

Съветникът на Ред Бул във Формула доктор Хелмут Марко отново коментира представянето на втория пилот на тима Серхио Перес и обясни, че мексиканецът „трябва да се представя по-силно в квалификациите”. Перес не успя да излезе от втората част на квалификацията в Монреал и за трети пореден състезателен уикенд не стигна до Q3. Това на практика го лиши от шансове за подиума – той стартира 12-и и завърши 6-и, като не успя да се справи с пилотите на Ферари пред него.

„Ние сме силни, имаме добър автомобил, силен двигател и най-добрият пилот – обясни доктор Марко пред вестник De Limburger. – Невинаги се справяме перфектно с настройките на колата, но Макс пак може да печели състезания. Чудесно е, че сега ни предстои домашният ни старт в Австрия, а ние вече имаме 100 победи във Формула 1.”

Доктор Марко не пропусна да отбележи и представянето на Перес в Канада.

Брандъл: Перес няма да загуби мястото си в Ред Бул

„Зад двете коли на Ферари Чеко не можеше да постигне нещо повече от 6-о място, но е ясно, че той трябва да се представя по-силно в квалификациите”, допълни бившият пилот.

Макс: Невероятно е, че се изравних със Сена

В Канада се появиха слухове, че Перес може да загуби мястото си в тима, но повечето специалисти са на мнение, че Ред Бул няма да се лиши от опитния мексиканец.

В Астън Мартин знаят как да догонят Ред Бул

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти