Дукати: Мартин остава в Прамак догодина

Хорхе Мартин е най-търсеният пилот на трансферния пазар в MotoGP в момента, а с двете си победи на „Заксенринг” испанецът влезе в голямата битка за световната титла. Звездата на Прамак присъства на подиума в последните три състезания, а тези силни резултати му позволиха да се доближи само на 16 точки от водача Франческо Баная.

Веднага се появиха слухове, че Мартин може и да не остане в Прамак за догодина и дори да напусне групата на пилоти, каращи с Дукати.

В последните 2 месеца имаше сериозни спекулации, че Мартин може да премине в Ямаха, сега обаче изглежда, че пилотът изобщо не мисли за тази възможност.

В Дукати обмислят да разменят Бастианини и Мартин?

А спортният директор на Дукати Паоло Чабати побърза да разсее всички тези слухове и спекулации.

Фотофиниш донесе победата на Хорхе Мартин в Гран При на Германия

„Мартин има 2-годишен договор с нас. Ако е получил предложение от друг отбор, той трябва да ни каже, а ние да се опитаме да му предложим същите условия – обясни Чабати. – Но не знам дали Мартин е получил оферта от заводски отбор, но мисля, че не е, а и с представянето на Дукати в последните стартове, не вярвам той да напусне. Мартин ще остане в Прамак и през 2024 година както планирахме.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти