Хамилтън каза къде е загубил дуела с Алонсо в Канада

Люис Хамилтън изпревари Фернандо Алонсо още в първите метри на състезанието за Гран При на Канада във Формула 1 и прекара първата фаза на надпреварата на „Жил Вилньов“ на второто място, зад лидера Макс Верстапен.

Седемкратният световен шампион обаче загуби битката за втората позиция в Монреал, като той бе изпреварен от Алонсо в края на 22-та от 70 обиколки. Атаката на Алонсо дойде в спирането за последния шикан на канадското трасе, след което Хамилтън пробва контра на старт-финалната права. На нея обаче Алонсо разполагаше с DRS, което помогна на пилота на Астън Мартин да се защити в спирането за първата крива.

Във втората половина на дистанцията, след вторите спирания в бокса, Хамилтън отново направи опит да си върне второто място, като с гумите медиум той се доближи на секунда и половина от Алонсо 13 тура преди финала. Тогава обаче неговото темпо спадна спряма това на Алонсо, който завърши надпреварата за хард. На финала разликата между двамата бе 4.6 секунди.

Верстапен донесе победа №100 на Ред Бул във Формула 1 с едно безгрешно каране в Канада

В своето телевизионно интервю преди церемонията по награждаването Хамилтън коментира битката си с Алонсо в Монреал и призна, че той и Мерцедес просто не са имали нужната скорост, за да се борят с Алонсо и Астън Мартин. Британецът обясни, че основната му загуба  е идвала в бавните завои на пистата „Жил Вилньов“.

„За съжаление ние нямахме нужното темпо днес. Знаехме, че това няма да е най-силната ни писта, тъй като ние изпитваме доста затруднения в бавните завои. Точно там губех най-много от Фернандо и Макс. Имаме много работа за вършене, за да направим задницата на колата по-стабилна и ефективна“, заяви Хамилтън.

Той също така подчерта и факта, че в Монреал Астън Мартин въведе първия си по-сериозен пакет с подобрения за сезона. Мерцедес стори това още в Монако, но според седемкратния световен шампион стъпката напред на Астън Мартин е била по-голяма.

„Ние стопявахме изоставането си, но Астън Мартин направи стъпка напред този уикенд. Ние продължаваме работата си по следващите подобрения“, каза британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти