Кой ще донесе победа №100 на Ред Бул?

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър заяви, че в тима са твърдо решени да спечелят своята победа №100 в световния шампионат точно тази неделя в Гран При на Канада в Монреал. Ред Бул спечели всички състезания от началото на сезона - пет победи за Макс Верстапен и две за Серхио Перес. Хорнър не пожела да прогнозира кой ще спечели, но допълни, че тимът научава нещо ново във всяко едно състезание.

“В Испания научихме нещо ново, дали на старта бяхме с подходящите гуми, дали меките сликове не бяха по-доброто решение - коментира Хорнър пред Sky Sports F1. - Това е един от уроците от последното състезание, винаги анализираме как можем да се представяме по-добре. Подготвяме се уикенд за уикенд, сесия за сесия, не гледаме много напред в бъдещето.”

Хорнър е на мнение, че пистата “Жил Вилньов” в Монреал ще представлява “различно предизвикателство” за тима.

Перес: В Канада трябва да си върна добрата форма

“Пистата в Канада е уникална - заяви Кристиан. - В Монреал винаги стават страхотни състезания. Има много бавни завои, както и два много бързи шикани. Чеко и Макс са се представяли добре тук в миналото, като също така мисля, че и времето ще е важен фактор този уикенд. Ред Бул има 99 победи във Формула 1 и сме твърдо решение тази седмица да спечелим и победа №100.”

Волф: Съжалявам, че навремето не взехме Верстапен

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти