Катастрофите на Перес струват 1 милион долара

За първите седем състезания от сезона във Формула 1 сметката за ремонтите на ударените от Серхио Перес болиди е над 1 милион долара. Разходите не са официално потвърдени от отбора, но отборите във Формула 1 са задължени да подават към ФИА информация за тези разходи и въз основа на тях и инцидентите на всеки един пилот може да се стигне до сравнително точна сума за ремонти.

Смята се, че в Топ 3 по разходи за ремонти са Пиер Гасли (Алпин), Алек Албон (Уилямс) и Перес.

Гасли смени в Алпин Фернандо Алонсо, който в края на миналата година премина в Астън Мартин. Разходите по ремонта на болидите на Гасли е 1,38 милиона долара, като голяма част от тези пари са отишли за ремонта след удара на Гасли със съотборника му Естебан Окон в Маями - нещо, което шефът на тима Отмар Шафнауер едва ли е оценил високо. Инцидентите на Албон са стрували на Уилямс 1,2 милиона долара, а тези на Перес - 1,08 милиона долара на Ред Бул. Интересното е, че общо за ремонти на болиди световните шампиони са похарчили общо 1,17 милиона долара от началото на кампанията, което означава, че разходите по колата на Макс Верстапен са символични.

Най-малко разходи за ремонти и възстановяване на болиди тази година имат Мерцедес - 525 000 долара и Алфа Ромео - едва 225 000 долара.

Прост: Перес не подхожда правилно към битката с Верстапен

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти