Жоан Мир няма да кара в Германия

Световният шампион в MotoGP за 2020 година Жоан Мир ще пропусне следващия кръг от сезона - Гран При на Германия през уикенда. Мир падна по време на втората свободна тренировка на “Муджело” и е със счупено кутре на дясната ръка. Пилотът на Хонда се оттегли от уикенда в Италия, като надеждите бяха, че ще бъде възстановен за състезанието на “Заксенринг”.

Но днес Хонда официално обяви, че Мир няма да кара в Германия, както и че тимът няма да му търси заместник за това състезание.

Мир премина в Хонда след края на сезон 2022, когато Сузуки се оттегли от MotoGP, но досега е спечелил само 5 точки. Мир падна в Португалия, Аржентина, в Остин, двете състезания в Испания и основното състезание във Франция. От началото на сезона Мир има вече 12 катастрофи, с което изравни постижението си от 2019, когато беше дебютант в MotoGP.

Жоан Мир прекрати участието си в Гран При на Италия

Мир няма да е единственият пилот на Хонда, който няма да кара в Германия. Този уикенд ще отсъства и Алекс Ринс (LCR Хонда), който счупи десния си крак при падане в спринтовото състезание на “Муджело”. Той също няма да има заместник, което означава, че Хонда ще бъде представлявана само от Марк Маркес и Такааки Накагами (LCR).

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти