Манчестър Юнайтед ще направи поредна крачка в преследването на Маунт

Манчестър Юнайтед ще направи поредна крачка в преследването на Мейсън Маунт, като ръководството на отбора вече подготвя и първата си официална оферта към Челси, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо. Полузащитникът е цел номер едно в селекционните планове на Ерик тен Хаг за предстоящото лято за средната зона.

Манчестър Юнайтед предлага 50 милиона паунда за Маунт

Откриващото предложение на “червените дяволи” най-вероятно ще е на стойност 50 милиона паунда, както се твърди в английската преса през последните дни. Тя почти сигурно ще бъде отхвърлена от “сините”, които искат за своя юноша поне 70 милиона. Очакванията на доста от специалистите е все пак двата клуба да успеят да постигнат разбирателство на около 60 милиона паунда. 

Лондончани искат да задържат Мейсън Маунт, който има оставаща само една година от настоящия си договор с отбора, но след месеци на преговори двете страни не успяха да постигнат разбирателство. Английският национал иска далеч по-висока заплата от предлаганата, а ръководството цели драстично намаляване на това перо от разходната част, което до голяма степен се очаква да бъде постигнато през това лято след раздяла с голяма част от досегашните скъпо платени играчи.

Първи контакт между Манчестър Юнайтед и Челси за Мейсън Маунт

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти