Ред Бул: Два отбора искат мотори от нас за сезон 2026

От сезон 2026 във Формула 1 Ред Бул Пауъртрейнс заедно с Форд ще доставя задвижващи системи на двата тима на компанията за енергийни напитки: Ред Бул и Алфа Таури. Шефът на тима на Ред Бул Кристиан Хорнър обяви, че има други два отбора, които искат да получават мотори от световните шампиони, а малко по-рано тази година пак той обясни, че Ред Бул Пауъртрейнс най-вероятно няма да има капацитет да работи с клиентски тимове още от 2026 година.

Предполага се, че единият от двата отбора, които искат мотори от Ред Бул/Форд е Макларън, а тимът успя да си осигури и един от най-опитните инженери на Ред Бул – Роб Маршал, който от 1 януари става технически директор в Уокинг, а за последно в Ред Бул отговаряше точно за развитието на Ред Бул Пауъртрейнс.

След като Хонда и Астън Мартин обявиха, че ще работят заедно от 2026 година, от Макларън неофициално коментираха, че възможностите пред тима намаляват, въпреки обясненията на Зак Браун, че той е доволен от задвижващите системи, които получава от Мерцедес.

Макларън привлече важен инженер от Ред Бул

Предполага се, че заради важността на американския пазар за Макларън и компаниите, свързани с тима, то доставката на задвижващи системи, в чийто име присъства и Форд, ще се отрази по-добре маркетингово на марката.

Макларън може да преговаря с Ред Бул за мотори

Най-вероятно другият кандидат е Уилямс – още един от клиентите на Мерцедес, където пък американската връзка е по линия на собствениците на тима.

Още от Моторни спортове

Виж всички