Шефовете на ЦСКА в "Интервюто на Sportal.bg: Отборът ни ще е много по-силен догодина

Президентът на ЦСКА Роберт Гергов и членът на УС на клуба Александър Чакмаков ще бъдат гости в студиото на Sportal TV днес от 12:00 часа. 

“В момента правим така наречения брейнсторминг. С целия екип съвсем приятелски обсъждаме различни варианти като идеи. Още е много рано. Не се прави селекция под емоция. Ние с Роберт ще си кажем мнението, ще обсъдим параметрите с генералния спонсор. Имаме амбициите да подсилим отбора, но е много рано да говорим за конкретни имена. ЦСКА ще е много по-силен догодина", заяви Чакмаков.

Александър Чакмаков: Оттук нататък амбициите на ЦСКА стават още по-големи

С Венци Петков, Драган Зекович и напълно здрав Зейн Ноулс имахме шансове да се преборим с Балкан. В дълга серия без трима с такава ротация е страшно трудно. От тази гледна точка не сме разочаровани. Ние не правим истерии. Трезви и умерени хора сме. Поздравихме Балкан за победата. Казах и в началото на сезона - имаше пет доста равностойни отбора. В определени моменти Спартак с идването на Любо Минчев беше труден за побеждаване. Академик направи много стойностни мачове, а Ямбол играха великолепно в някои мачове. Лилов и Павел Маринов са много силни играчи. Всички отбори бяха доста равностойни", добави той.

“Бронзът не може да е с цената на злато”, започна Гергов пред Sportal.bg. “Имаше много трудности, започнахме с много контузии. Основният ни гард си извади рамото седмица преди началото на сезона. След 13 години оценяваме сезона като успешен. Задачата беше финална четворка, а даже взехме и медал.

Роберт Гергов: Бронзът не е с цената на злато, но ще сме по-силни следващия сезон

Янг изпусна първите четири месеца от сезона. Калахан също се контузи. Селекцията беше направена принудително на пожар. Най-възможен беше Райли, но неговата позиция не беше на плеймейкър и ние започнахме сезона без опитен такъв. Видя се, че не става и взехме Калахан. И от двамата сме доволни, но такава селекция при започнало първенство… Смятаме да им изпратим по един медал, защото са си го заслужили.

Започнахме много по-зле от очакваното, промени ни се изцяло на играта заради тези контузии. Венци Петков също не игра около три месеца", сподели още Гергов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти