Явлението Везенков през очите на Александър Чакмаков и Роберт Гергов

Шефовете на баскетболния отбор на ЦСКА Роберт Гергов и Александър Чакмаков не пропуснаха да коментират изявите на най-полезния играч в Евролигата Александър Везенков. Лидерът на Олимпиакос бе определен като явление от двамата, които също така споделиха мнението си относно изминалия финал в най-силния клубен европейски турнир и потенциално преминаване на крилото в състава на Сакраменто Кингс.

Александър Везенков покори баскетболна Европа!
Александър Везенков покори баскетболна Европа!

“Александър Везенков е явление, заяви Гергов. “Най-добрият в Европа е категорично. Няма как да не сме горди. Купих на сина ми негов екип. Той има още къде да се развие, това не му е максимумът. Той е много трудолюбиво момче. Ефектът “Везенков” се вижда, а и журналистите го уважиха с приза “Спортист на България”. Ваня Войнова беше последният такъв случай. Това е голям скок за баскетбола и отборните спортове.

Много ме беше яд за финала на Евролигата. Люл имаше един кош в мача и го вкара в последната секунда над човек, висок 2.20 метра. Сега финалът в Гърция е класика, но Олимпиакос е абсолютен фаворит. Всичко става в баскетбола, но фаворит е Олимпиакос.

Трудно е да кажа дали Везенков трябва да е в НБА. Ще му следим мачовете, ще се шуми много. Той е готов за там, с новите си съотборници може да намери нов език. Но пък от друга страна ще го забравим за националния отбор, така че има и егоистична гледна точка. Сега дано стане шампион на Гърция, добави още президентът на ЦСКА.

“Роберт е играл със Сашо Везенков. Познаваме се от много години”, каза Чакмаков. “Малкият Саша Везенков е пример за изключително добре възпитано и трудолюбиво момче. Човек, който променя съблекалните. Със страшен труд, който не се вижда от хората. Шапки долу и за семейството, и за него. Дано неговият пример е заразителен за младите български играчи. Ние трябва за това да говорим, а не за винтове в залата. Да видим как явлението Саша Везенков да бъде в полза на българския спорт.

Не може от една загуба да се правят трагедии. Руди Фернандес, Чачо Родригес и Серхио Люл са хора над 35 години, печелили всичко. Специално за Саша Везенков съм сигурен, че тази загуба ще го мотивира за бъдещи успехи. Ако Панатинайкос вземе един мач във финалната серия в Гърция, ще е постижение. За мен Везенков трябва да отиде в НБА, най-малкото заради личната си амбиция. Не може да не се опиташ и там, след като си покорил Европа. Смятам, че ще бъде успешен и в НБА. Той има голямо баскетболно IQ и има страшно присъствие в съблекалнята”, каза още членът на УС на “армейците”.

Последвайте канала ни в

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти