Александър Чакмаков: Оттук нататък амбициите на ЦСКА стават още по-големи

Членът на Управителния съвет на баскетболния отбор на ЦСКА Александър Чакмаков гостува в предаването “Интервюто на Sportal.bg”. “Армейците” спечелиха бронзовите медали в първия си сезон след завръщането си в мъжкото първенство, но оттук нататък амбициите на тима стават още по-големи и самият Чакмаков заяви, че догодина отборът ще е много по-силен.

“В момента правим така наречения брейнсторминг. С целия екип съвсем приятелски обсъждаме различни варианти като идеи. Още е много рано. Не се прави селекция под емоция. Ние с Роберт ще си кажем мнението, ще обсъдим параметрите с генералния спонсор. Имаме амбициите да подсилим отбора, но е много рано да говорим за конкретни имена. ЦСКА ще е много по-силен догодина.

Роберт Гергов: Бронзът не е с цената на злато, но ще сме по-силни следващия сезон
Роберт Гергов: Бронзът не е с цената на злато, но ще сме по-силни следващия сезон

С Венци Петков, Драган Зекович и напълно здрав Зейн Ноулс имахме шансове да се преборим с Балкан. В дълга серия без трима с такава ротация е страшно трудно. От тази гледна точка не сме разочаровани. Ние не правим истерии. Трезви и умерени хора сме. Поздравихме Балкан за победата. Казах и в началото на сезона - имаше пет доста равностойни отбора. В определени моменти Спартак с идването на Любо Минчев беше труден за побеждаване. Академик направи много стойностни мачове, а Ямбол играха великолепно в някои мачове. Лилов и Павел Маринов са много силни играчи. Всички отбори бяха доста равностойни.

Като вземем контузиите предвид, отборът и въобще клубът направи един добър сезон. Очакваме догодина Таменанг Чо и Брандън Йънг да са гръбнакът на нашия отбор. 100% те ще останат при нас.

9 "Интервюто на Sportal.bg" с гости Александър Чакмаков и Роберт Гергов

Всеки играч, независимо дали е българин или не, трябва да си заслужи мястото в ротацията. Младите състезатели си заслужиха минутите, със спадове и възходи. И Дамян Минков, и Виктор Гергов, и Мартин Русев, и Мартин Сотиров също израсна. Това са четирима души, които ни направиха много щастливи. Изискванията при мъжете са едни и времето им не може да им се даде, когато отбор се бори за призовите места. По-различно се тренира за ББЛ и за старша възраст.

Едно от нещата е, че в нашия клуб винаги финансовата част е била изрядна. Това се отразява на целия отбор. Винаги всичко е много възпитано и цивилизовано, което се отразява върху климата.

9 "Интервюто на Sportal.bg" с гости Александър Чакмаков и Роберт Гергов

Залата ни не е най-идеалната - не е общинската зала в Самоков и в Ботевград. В София обаче общините не помагат на баскетбола. Има две зали с по 400 места - “Триадица” и нашата. Нашата е за първа година, ще я облагородим, ще завием винтовете, ще я китосаме. Нашата зала обаче е една от малкото, които имат всички баскетболни атрибути и основи за лицензиране. Нищо повече не искам да казвам. Публиката за гостуващия отбор не би трябвало да е проблем. Как да плащаме по 20 хиляди лева на ден за зала “Арена София”?

Аз лично предпочитам да не влизам в полемика, но нституцията ЦСКА налага някой път да се отговори. Ако искам да кажа нещо на Петър Георгиев, нещо лично, ще му го кажа. Мога да съм и възпитан, и невъзпитан. По-добре да спрем тук - таймаут, и няма нужда повече. Една година волейболът на ЦСКА игра в Самоков - тогава това беше най-пълната зала на Самоков. Никога тя не е била толкова пълна, а това беше публиката на ЦСКА.

Има играчи с договори, има такива с изтичащи договори - всичко се обсъжда много професионално и отговорно. Накрая старши треньорът и ръководството ще предложат оптимална секция. Има кой да каже, но треньорът трябва да го направи", заяви Чакмаков.

Последвайте канала ни в

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти