Сайнц: Типичен удар за Монако, нищо сериозно

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц обясни, че не е особено притеснен от катастрофата, която направи във втората свободна тренировка за Гран При на Монако вчера и която сложи край на програмата му за деня. Испанецът беше най-бърз в първата свободна сесия, а в следобедната тренировка той и съотборникът му Шарл Леклер бяха единствените, които отговаряха на бързите обиколки на световния шампион Макс Верстапен с Ред Бул.

Сайнц закачи вътрешната мантинела на излизането от „Басейна” и се заби в насрещната предпазна стена, след като предното му дясно окачване се счупи и той загуби контрол на колата. Неговият инцидент беше копие на удара на Леклер отпреди две години, след който Шарл не успя да стартира в състезанието, въпреки че беше спечелил полпозишъна. С разликата, че Сайнц се удари по-леко.

„Беше доста малка катастрофа – обясни Карлос. – Закачих мантинелата във вътрешната част на завой №16, типичен удар за Монако, типична грешка преценка и за съжаление, осигурих допълнителна работа на механиците. Но натискахме цял ден и мисля, че една малка грешка в един завой не заличава постигнатото в тренировките.”

Верстапен поведе във втората тренировка в Монако, Сайнц се удари в стената

Във Ферари не крият желанието си точно в Монако да спрат победната серия от пет поредни спечелени състезания от началото на сезона. Скудерията се представя много силно в квалификациите в Монте Карло и надеждите на тима, че и сега Леклер и Сайнц ще имат шанс да се борят за победата.

Сайнц с най-добро време на старта на уикенда в Монако

„Мисля, че сме на правилния път, за да имаме възможност поне да се борим за първото място на старта – обясни Сайнц. – Ред Бул си остават бързи, завършиха петъчния ден на първо място в класирането, но в нито един друг уикенд тази година не сме били толкова близо до тях, така че се надявам да ги притиснем. Но ще бъде много трудно.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти