Хамилтън коментира спекулациите, които го свързват с Ферари

В началото на седмицата медиите във Великобритания и Италия излязоха с информация, че тимът на Ферари е готов да отправи щедро предложение към Люис Хамилтън, което има за цел да привлече седемкратния световен шампион в Маранело.

Слух: Ферари с щедро предложение към Хамилтън за 2024 година

По-рано днес тези слухове бяха отречени от шефа на Скудерията Фредерик Васьор, който заяви пред медиите в Монако, че в лагера на „Черните кончета“ са фокусирани върху това да задържат настоящите си пилоти Шарл Леклер и Карлос Сайнц. Договорите и на двамата с тима от Маранело изтичат в края на 2024 година, докато настоящият контракт на Хамилтън с Мерцедес е до края на настоящия сезон.

Васьор отрече слуховете, че Ферари иска да привлече Хамилтън

Самият британецът също коментира слуховете за своето бъдеще преди старта на уикенда в Монако и заяви, че е много близо до това да преподпише с Мерцедес.

Волф: С Люис сме кръвни братя, той няма да отиде във Ферари

„Естествено е когато водиш преговори за нов договор винаги да има спекулации за твоето бъдеще. Но, освен ако не чуете нещо от мен, това са си само спекулации – заяви пред медиите Хамилтън. – Определен човек, който е в тази стая написа поне една от клюките. Може би с отмяната на състезанието миналата седмица на него му стана скучно.„Но моят екип работи с Тото (Волф). Ние сме много близо до това да финализираме новия договор. А това, че имам екип, който да води преговорите от мое има ми помага да се фокусирам върху моята работа на пистата. В миналото само водих преговорите си и това беше много стресиращо, а сега не трябва да го правя.„Не мога да говоря много за самите преговори. Но както казах, това е първият път, когато не аз преговарям. Разполагам със страхотен екип, който върши всичката работа и аз съм се фокусирал върху моята работа. Казвам какво искам и работим към това. Надявам се скоро да обявим официално, че сме подписали. Екипът ми постоянно разговаря с Мерцедес и сме много близо“, каза седемкратният световен шампион.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти