Матей Казийски за Sportal.bg: По-добър начин да се разделя с Тренто нямаше!

Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино (Тренто) триумфираха с 5-а титла в италианската Суперлига.

Воденият от Анджело Лоренцети отбор надигра Кучине Лубе (Чивитанова) с Александър  Николов в състава с 3:0 (25:20, 25:20, 25:19) в 5-ия финален двубой от серията помежду им, изигран в "BLM Group Арена" пред 4000 зрители.

Казийски и съотборниците му спечелиха серията с 3:2 успеха.

Могъщ Матей Казийски приключи ерата “Тренто” с титла №5 на Италия! Сребро за Алекс Николов

Така трентинци детронираха от трона Лубе, който беше шампион на Италия в последните 3 години, с общо 7 титли.

Любопитното е, че и предходните 4 пъти Тренто е печелил титлата на Италия с Матей Казийски в редиците си (2008, 2011, 2013 и 2015 г.), а треньор на отбора тогава бе Радостин Стойчев.

Асът заслужено бе отличен за MVP на финалите и побърза да развее родни трибагреник на стълбичката на победителите.

Главният редактор на волейболен сайт №1 в Италия и целия свят Volleyball.it Лука Муцоли направи уникално интервю с Матей Казийски специално за Sportal.bg, в което зададе въпросите на италиански език, а волейболната звезда отговори на български език.

“Наистина, по-добър начин да се разделя с Тренто нямаше! Щеше да е тъжно, ако не бяхме победили, ако не бяхме успели да спечелим. Но въпреки всичко, аз съм доволен. Направих два много добри сезона с Тренто. За съжаление от догодина няма да съм тук, но ще ги гледам като съперници”, заяви Матей Казийски пред Лука Муцоли от Volleyball.it за Sportal.bg на чист български език.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти