Магучих с резултат над 2 метра за 36-и път в своята кариера

Световната шампионка в скока на височина в зала Ярослава Магучих обеща да скочи 2 метра на турнира Kip Keino Classic в Найроби на пресконференцията преди надпреварата и го изпълни, оглавявайки планетарната ранглиста за сезона с точно 2.00 метра. Това беше 36-ото преминаване на 2.00 м и повече за украинката.

Изненада имаше в сектора за хвърляне на копие при мъжете, където се наложи Тимъти Херман с нов национален рекорд на Белгия от 87.35 м. Той направи драстично подобрение на личното си постижение, след като до момента имаше 80.48 м от 2019 г. Двукратният световен шампион Андерсон Питърс (Гренада) остана втори с 85.72 м, а египтянинът Ихаб Абделрахман се нареди трети с 81.04 м. Местният фаворит Джулиъс Йего остана пети със 77.24 м.

“Кенийците са луди и съм впечатлен. Определено ще се върна следващата година. Не очаквах да спечеля, но съм развълнуван. На Световното ще преследвам титлата”, каза Херман, за когото това беше второ участие в Найроби. През 2021 г. той завърши трети със 77.73 м.

Олимпийският шампион в хвърлянето на чук Войчех Новицки оглави световната ранглиста за сезона със 79.78 м.

Американката Джейн Касанавойд се наложи в същата дисциплина при жените със 74.25 м. Световната рекордьорка Анита Влодарчик, за която това беше първо състезание от юни миналата година, се нареди трета със 70.27 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти