Какви ще са първите приоритети на Джунтоли в Ювентус

В последните дни все по-усилено се говори, че спортният директор на Наполи Кристиано Джунтоли ще смени работното си място и ще заеме същата роля, но в Ювентус. Торинци сериозно го ухажват и по всичко личи, че е върпос на време това да стане факт. Шефовете на "бианконерите" много разчитат на него да намери формулата, по която отново да изведе клуба към успехите, след като в последните години "старата госпожа" позагуби от блясъка си.

"Гадзета дело Спорт" разкри какви ще са първите пет приоритета на Джунтоли, ако той пристигне на "Алианц Стейдиъм". На първо място той ще трябва да намали максимално излишните разходи на торинци, за да може да финансира бъдещите летни покупки. За целта се очаква клубът да продаде част от играчите, с които разполага. На първо място в списъка за изходящи трансфери са футболистите, които в момента са дадени под наем като Уестън Маккени в Лийдс и Денис Закария в Челси. В техните договори има клаузи за откупуване, които торинци се надяват да бъдат активирани от настоящите им клубове. За първия това е доста вероятно да се случи, докато за втория - не е толкова сигурно. Ако Челси реши да не откупи правата на Закария, халфът вероятно отново ще бъде пратен под наем, за да може Юве поне да не плаща заплатата му.

Ювентус се прицели в спортния директор на Наполи

Следващата стъпка ще бъде в посока подмладяване на състава, което също може да помогне за намаляване на разходите. Най-вероятно ветерани като Данило, Алекс Сандро и Хуан Куадрадо ще бъдат оставени да си тръгнат, когато настоящите им договори изтекат.

От гледна точка на трансфери, всичко ще зависи от това в кой турнир ще участва Ювентус през следващия сезон. Ако "бианконерите" се класират за Шампионската лига, тогава клубът ще може да си позволи доста по-голям бюджет за покупки. При това положение се очакват доста попълнения във всички линии. Със сигурност ще бъдат взети нов централен защитник, опорен халф, крило и нападател. Ще се търсят обаче повече млади играчи, които да бъдат доразвивани в клуба.

Ще успее ли Ливърпул да се добере до топ 4?

Последният приоритет на Джунтоли ще бъде да изгради силна връзка с треньора и неговия щаб. Директорът знае, че само така ще може да има ясна визия за развитието на клуба и всички ще гледат и ще работят в една посока за постигането на поставените цели.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти