Тото Волф се опитал да отмъкне Нюи от Ред Бул

Техническият гений на Ред Бул Ейдриън Нюи наскоро подписа нов договор с тима, което накара шефовете му със задоволство да обявят, че очакват най-успешният дизайнер в историята на Формула 1 да се пенсионира при тях.

Разбира се, съперниците на Ред Бул редовно се опитват да привлекат Нюи, както навремето настоящите шампиони успяха да го измъкнат от Макларън, а те – от Уилямс.

И последният опит е станал малко преди да бъде обявен новият договор на Нюи с Ред Бул. Според F1 Insider, Нюи е провел важен телефонен разговор с един от личните асистенти на Тото Волф броени дни преди да подпише новия си договор.

Въпросният служител на Мерцедес преди това работеше за Ред Бул и е успял да влезе в контакт с бившия си колега в Милтън Кийнс Нюи. Но според информацията, известна за този разговор, Нюи е отклонил с благодарности поредната оферта да напусне Ред Бул, след което е подписал новия си договор с Кристиан Хорнър.

Доктор Марко: Надявам се, че Нюи ще се пенсионира при нас

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко потвърди тази история пред австрийската телевизия ORF и отново коментира, че в Мерцедес трябва да се концентрират основно върху това да си оправят колата, а не да търсят „външна помощ” за това.

Ейдриън Нюи остава в Ред Бул

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти