Ще се бори ли Бонато за европейската рали титла?

Френският пилот Йоан Бонато спечели вчера рали “Канарски острови”, втори кръг от Европейския рали шампионат (ERC), като се справи най-добре в началото на втория ден, когато атмосферните условия бяха много тежки, валя дъжд, имаше мъгла и това му позволи да се откъсне напред.

Бонато излезе начело в петък на обед, след като лидерът дотогава - настоящият европейски шампион Ефрен Ярена беше наказан с 10 секунди. В края на първия ден Бонато имаше 11 секунди аванс пред Хейдън Падън, който спечели първия кръг този сезон, но в събота сутринта добави още 20 секунди към аванса си и след това само контролираше битката до финала.

“За нас това рали беше перфектно, перфектен автомобил, перфектни гуми, екипът работи перфектно - заяви радостният Бонато на финала. - Условията бяха много трудни до самия край, но взехме хубава победа. Ще се радвам да спечеля още една този сезон.”

Това беше втората победа на Бонато в ERC, а участието на много силни пилоти този сезон обещава оспорвана битка за титлата на Стария континент.

Сезонът продължава след две седмици с рали “Полша”, което е изцяло на макадам и ако иска да се бори за титлата, то Бонато ще трябва да се бори с Падън, който се чувства много по-уверен в такива ралита.

“Идеята е да събираме колкото се може повече точки, ако караме в следващите ралита и на финала да натиснем пак, като стигнем до рали “Рома капитал”, заяви източник от тима на Бонато.

Падън завърши втори на Канарските острови и остава начело в шампионата, а трети остана Ярена.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти