Ще се бори ли Бонато за европейската рали титла?

Ще се бори ли Бонато за европейската рали титла?

Френският пилот Йоан Бонато спечели вчера рали “Канарски острови”, втори кръг от Европейския рали шампионат (ERC), като се справи най-добре в началото на втория ден, когато атмосферните условия бяха много тежки, валя дъжд, имаше мъгла и това му позволи да се откъсне напред.

Бонато излезе начело в петък на обед, след като лидерът дотогава - настоящият европейски шампион Ефрен Ярена беше наказан с 10 секунди. В края на първия ден Бонато имаше 11 секунди аванс пред Хейдън Падън, който спечели първия кръг този сезон, но в събота сутринта добави още 20 секунди към аванса си и след това само контролираше битката до финала.

“За нас това рали беше перфектно, перфектен автомобил, перфектни гуми, екипът работи перфектно - заяви радостният Бонато на финала. - Условията бяха много трудни до самия край, но взехме хубава победа. Ще се радвам да спечеля още една този сезон.”

Това беше втората победа на Бонато в ERC, а участието на много силни пилоти този сезон обещава оспорвана битка за титлата на Стария континент.

Сезонът продължава след две седмици с рали “Полша”, което е изцяло на макадам и ако иска да се бори за титлата, то Бонато ще трябва да се бори с Падън, който се чувства много по-уверен в такива ралита.

“Идеята е да събираме колкото се може повече точки, ако караме в следващите ралита и на финала да натиснем пак, като стигнем до рали “Рома капитал”, заяви източник от тима на Бонато.

Падън завърши втори на Канарските острови и остава начело в шампионата, а трети остана Ярена.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти