Франц Тост не се притеснява от "новобранските" катастрофи на Де Врийс

Ръководителят на отбора на Алфа Таури Франц Тост заяви, че не се притеснява от трудното начало на сезон 2023 от страна на Ник де Врийс.

В първите пет уикенда за годината нидерландецът има най-добро класиране от 14-то място, което той постигна на два пъти по време на състезанията в Бахрейн и Саудитска Арабия. В Австралия Де Врийс бе класиран на 15-та позиция, след като буквално бе торпилиран от Логан Сарджънт при рестарта два тура преди финала. Двамата са и единствените пилоти, които все още не са печелили точки през сезона.

Сарджънт се извини на Де Врийс за удара в Австралия

В Баку миналата седмица пък той регистрира и първото си отпадане, след като се удари в стената от вътрешната страна на петия завой, чупейки предното си ляво окачване. За него това бе втори удар в хода на уикенда в Баку, в който той се озова в стена още в началото на петъчната квалификация, когато не прецени внимателно спирането си за третата крива на трасето.

Въпреки тези неточности от страна на Де Врийс край бреговете на Каспийско море шефът на Алфа Таури Франц Тост защити своя пилот. Опитният австриецът също така сравни нидерландеца със Себастиан Фетел, който в началото на своята кариера също допускаше доста неточности и чупеше своите коли.

„Както аз казвам винаги име един период на катастрофи и учене. Ако един пилот не се блъска, той не научава къде е лимитът. Това е кредит, който трябва да бъде отпуснат, иначе няма да се научат.„Няма пилот, който да не се е блъскал в началото. Помня как в първите си състезания Себастиан почти винаги идваше с бокса в края на първата обиколка без предно крило. Тези неща са част от играта“, обясни Тост.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти