Клоп обясни какво му е казал Тиърни и заяви: Това не трябваше да се случва, но аз не лъжа

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде своето обяснение за конфликта му с главния съдия на мача между мърсийдци и Тотнъм Пол Търни. Реферът показа жълт картон на германеца заради начина, по който отпразнува победния гол на Диого Жота, приближавайки се до четвъртия съдия. След това Клоп заяви на пресконференцията си след срещата, че Тиърни има специално негативно отношение към него и клуба и дори си е позволил да му каже нещо "неприемливо". Впоследствие от асоциацията на професионалните съдии (PGMOL) излязоха с изявление, че са преслушали аудиозаписите от мача и не намират нищо нередно в репликите на Тиърни към Клоп. ФА пък започна собствено разследвани и очакванията на английските медии са мениджърът да получи сериозно наказание. Самият Клол изрази съжаление за коментарите, които е направил под въздействието на емоциите. и разкри какво му е казал Пол Тиърни.

Клоп се контузи от радост и се заяде с Райън Мейсън

"Цялата ситуация изобщо не трябваше да се случва. Тя бе плод на емоция и гняв, които никога не са добър съветник. Затова и отпразнувах гола по тази начин. Имаше ситуация с нарушение срещу Мо Салах, което не бе отсъдено. След това фаул за Тотнъм и гол. След това ние отбелязахме. Трябваше да се радвам, но все още бях ядосан. Не можах да се доближа много до четвъртия съдия, защото усетих проблем в мускула. След това Пол Тиърни дойде при мен. Не очаквах червен картон, а само жълт. Той ми каза "За мен това е червен картон, но заради четвъртия съдия ти показвам само жълт". Отговорих му: "Червен картон? За какво?". След това се опитах да се успокоя, но не успях и когато говорих с медиите, казах, че това, което той ми е казал, не е ОК. Така си и мислех, защото според мен това не е червен картон. Така обаче отворих кутията. Трябваше само да спомена, че ми е казал, че заслужавам червен картон.

Наказанието за Клоп този път ще бъде по-голямо

Знам, че Пол Тиърни не го е направил с някаква цел, но ние имаме тази история с него. Съдиите са много ядосани от това, което казах, и ме упрекват, че съм излъгал, но аз не съм излъгал. Не трябваше да казвам това, което казах, но не съм излъгал. Спечелихме мача по зрелищен начин и само заглавията, които създадох, бяха негативни. Наистина съжалявам за това. Очакваме реакция, защото всички ни казват, че ще има наказание. Да, сигурно трябва да очаквам такова. Реферите смятат, че съм поставил под въпрос почтеността им. Ако го бях направил, нямаше сега да стоя тук спокойно пред вас. Нямам представа какво се случва, защото все още никой от ФА или съдийската асоциация не е свързал с нас.

Боби Фирмино тренира, но няма да е готов за мача с Фулъм. Същото важи и за Наби Кейта. Диого Жота е под въпрос. Той получи удар в гърба в мача с Уест Хам и заради не тренира преди срещата с Тотнъм. Веднага след влизането си получи нов удар в същата зона. След това отново не е тренирал, така че е под въпрос", заяви Клоп на днешната си пресконференция. 

Още от Футбол свят

Виж всички