Какво притесни доктор Марко в Баку?

Ред Бул записа двойна победа в Гран при на Азербайджан вчера, като темпото на Серхио Перес и Макс Верстапен изглеждаше недостижимо за техните съперници. Или поне така изглеждаше през по-голямата част от състезанието по улиците на Баку.

Въпреки двойната победа на тима съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марки призна, че е отбелязал един „притеснителен факт”, свързан с представянето на Шарл Леклер с Ферари и Фернандо Алонсо с Астън Мартин, който преследваше пилота от Монако в битката за третото място.

„Двойна победа в неделя и първо и трето място в спринта, много сме доволни от тези резултати – обясни доктор Марко пред телевизия ORF. – Макс нямаше късмет с колата на сигурността в основното състезание, не успя да намери добри настройки и това му струва време, като той не успя да реализира възможностите на колата си, за да поддържа темпото на Перес. Страхотно представяне на Чеко, той беше бъз от старта, не допусна нито една грешка, направи брилянтно състезание.”

Чеко: Притиснах Макс и работих по-добре с гумите

Веднага след това обаче доктор Марко стигна и до притеснителните знаци.

Хорнър: Перес пилотира феноменално през целия уикенд

„Това, на което трябва да обърнем внимание е, че Леклер и Алонсо успяха да постигнат нашите времена в последните 6-8 обиколки. Трябваше да положим повече усилия, за да сме сигурни, че в самия край няма да ни се случи нещо неприятно”, допълни Марко.

Верстапен: Нямах късмет с колата на сигурността

Също така, бившият пилот разказа накратко и за управлението на състезанието на Перес и Верстапен от бокса на Ред Бул.

Леклер: В състезанията Ред Бул нямат съперници

„Не сме казвали на нашите пилоти да връщат газта, на контролират темпото, да пазят колите. Серхио в един момент попита дали това е възможно, но ние ги оставихме да се гонят на пълна газ”, обяви бившият пилот.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти