Верстапен: Нямах късмет с колата на сигурността

Макс Верстапен загуби първата позиция в Гран При на Азербайджан, тъй като спря в бокса точно преди излизането на колата на сигурността на трасето заради удара на Ник де Врийс. Разбира се, съперниците на Макс, водени от съотборника му Серхио Перес спряха веднага при кола на сигурността и Перес и Шарл Леклер се върнаха пред Макс на пистата.      

След рестарта Верстапен си върна второто място, но до финала така и не успя да настигне Серхио, който записа втора победа този сезон и втори успех по улиците на Баку.

„Да, с колата на сигурността нямахме късмет, след това трябваше да натискам отново и да се опитам да съм много близо до Серхио, за да пробвам атака с DRS-системата – обясни след финала Верстапен. – Но гумите ми започнаха да прегряват и след като се справихме с този проблем, мисля, че последните 10 обиколки отново бяхме доста бързи, но вече беше късно за нещо повече.”

Перес спечели с късмет и лекота в Баку

Верстапен направи и много интересен коментар, който е трудно да бъде свързан с конкретен момент от състезанието в Баку.

„В тази надпревара научихме много неща и в крайна сметка двойната победа е добър резултат за тима – допълни световният шампион. – Продължаваме да се учим, не можем да сме перфектни през цялото време. На няколко пъти в рамките на една обиколка се ударих леко в стените, но това е част от състезанията на уличните трасета. Знаем, че сезонът е много дълъг, Баку е много различно състезание от Маями, така че ще е интересно.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти