Алегри отписа Влахович за сблъсъка с Интер и коментира скандала около своя помощник

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че нападателят на тима Душан Влахович днес е получил травма, която най-вероятно ще го извади за утрешния реванш срещу Интер от полуфиналите за Купата на Италия. Той коментира не само предстоящия мач, но и целите на “бианконерите” до края на сезона, скандала около своя асистент Марко Ландучи и бъдещето си в клуба.

“Това е Интер - Ювентус: красив мач, в който и двата отбора ще играят за финал, така че това би трябвало да бъде чудесна футболна вечер. Надяваме се да стигнем финала, ще направим всичко по силите си. Ще избера титулярите в защита утре, Матия Перин със сигурност ще играе. Днес Влахович изкълчи глезена си по време на тренировката и сутринта ще мине прегледи, но едва ли ще бъде на разположение утре. Пол Погба е по-добре и ще може да поиграе малко. Мойс Кийн е аут със сигурност. Надяваме се да се върне след около 10 дни. Ще реша дали могат да играят Аркадиуш Милик, Федерико Киеза и Анхел Ди Мария едновременно, защото се нуждая и от резерви.

Трябва да се подготвим със спокойствие и желание за отмъщение, за да постигнем важна цел като финала за Купата. Ако сме добри и имаме късмет, ще успеем. В противен случай ще поздравим Интер. В този период мачовете са решаващи. Идваме от четири загуби в последните ни пет мача. От четвъртък нататък ще се концентрираме върху първенството, защото целта е да завършим в топ 4. Също така да се опитаме да станем втори, за да си гарантираме участие за Суперкупата догодина. Трябва да продължим да се държим добре. Ако сме допуснали грешка с влизането от пейката, ще се опитаме да я избегнем, защото поведението ни трябва да бъде образцово. Утрешният мач трябва да бъде спокоен. Дано всичко мине гладко, защото в крайна сметка това е футболен двубой.

Думите на Марко Ландучи към Лучано Спалети? Трябва да се фокусираме върху работата на терена и да продължим да се държим по същия начин като досега към нещата, които се случват извън играта. Говоря за спортните неща и за тези извън терена. Оплакванията не водят доникъде. Почти не сме се оплаквали през годините ми в Ювентус, такъв е начинът ми на мислене. Трябва да продължаваме така, защото не бива да изразходваме енергия. Оплакванията не носят точки и за добро или лошо трябва да приемем това, което се случва. Трябва да сме ядосани, защото си тръгнахме от терена без точка. Полученият гол е наша отговорност и трябва да се подобрим в това отношение.

Асистентът на Алегри към Спалети: Плешиво к*пеле, ще ти изям сърцето

Класирането за финалите на два турнира през този сезон би било постигане на наши цели. Ще дадем най-доброто от себе си, за да стигнем дотам. Ако не го сторим, другите ще го направят. Нека помислим върху разрешаването на неща като допускането на голове от Интер и Наполи в 93-тата минута. В шампионата успяхме да минем 60 точки, като Рома и Милан са на три зад нас. Трябва да финишираме в топ 4, и то на второ място, за да имаме шанс да играем за Суперкупата.

Бъдещето ми? Имам двугодишен договор и съм привилегирован да работя в Ювентус. Малко хора успяват да останат тук в продължение на седем години. Когато в живота има трудни моменти и нещата не вървят добре, трябва да се изправиш срещу тях с изпънати рамене и спокойствие, както и да имаш ясни идеи при планирането на бъдещето. Щом съм част от клуба, имам отговорност да давам добавена стойност на играчите ни, а не просто технически качества. Трябва да мислим за това как да приключим първенството и турнирите добре. Необходимо е да имаме и ясни идеи за следващата кампания. Само на месец и половина сме от края на сезона и Ювентус трябва да планира бъдещето с всичките желание и спокойствие, знаейки, че трябва да се върнем към триумфите. Не знам дали ще успеем, но със сигурност ще вложим цялото възможно усилие”, коментира Алегри на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти