Драматична загуба отдалечи Здравко Димитров и Сакарияспор от мечтаната промоция

Здравко Димитров игра цял мач за Сакарияспор при загубата с 2:3 от Бандърмаспор в 33-ия кръг на турската Първа лига. Българинът действаше като централен нападател, но не успя да се разпише, а отборът му се смъкна на 4-ото място във временното класиране. Сакарияспор има 55 точки - с 9 по-малко от лидера Самсунспор. 

Преди няколко дни Здравко Димитров вкара гол срещу Ризеспор, но тимът му отстъпи с 1:2. Днес бившият футболист на Левски и съотборниците му изостанаха с 0:2 на почивката след попадения на Иван Шапонич (27') и Серген Пичинджиол (36'), но през второто полувреме изравниха с точния изстрели на Исаак Донкор (62') и Юмит Курт (90'). В самия край на двубоя Самуел Тете донесе победата на Бандърмаспор. 

Сакарияспор загуби три от последните си 4 мача, но в оставащите 4 кръга има сравнително лесна програма и ще се опита да се пребори за второто място, осигуряващо директна промоция за елита. По регламент третият ще играе в плейофите от полуфиналите, а тимовете, заели местата от 4-о до 7-о, ще стартират участието си в плейофите за промоция от 1/4-финалите.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти