Манчестър Юнайтед се върна на третата позиция след успех над Нотингам

Манчестър Юнайтед надделя с 2:0 в гостуването си на Нотингам Форест в мач от 31-ия кръг на Премиър лийг. Двете попадения в полза на играчите на Ерик тен Хаг паднаха в двете полувремена и бяха дело на Антони (32’) и Диого Далот (76’). Това бе и важна победа за гостите по пътя им в борбата за топ 4 след загубите във вчерашния ден на Нюкасъл и Тотнъм. Те можеха да вкарат и още няколко попадения, но поредица от великолепни изяви на Кейлор Навас спестиха повече попадения в мрежата на Форест.

Лошата новина за гостите обаче бе контузията на Марсел Забитцер, който първоначално бе поставен сред титулярите, но впоследствие бе заменен от Кристиан Ериксен след контузия на загрявката. Тимът успя да запази и чиста мрежа, макар че в центъра на терена двойка централни бранители бяха Хари Магуайър и Виктор Линдельоф след контузиите на Лисандро Мартинес и Рафаел Варан.

Още преди да е изминала цяла минута футбол гостите можеха да излязат напред в резултата, след като вкараха топката отлично в наказателното поле отдясно, а след намеса на Кейлор Навас, Джейдън Санчо стреля, но бе блокиран. Форест също имаше своя шанс за ранно попадение в петата минута след дълъг корнер, който не бе изчистен и в крайна сметка Уан-Бисака трябваше да чисти след удар на Тайуо Ауоний.

В 17-ата минута Кейлор Навар отново трябваше да се намесва решително и да прави отлично спасяване след много опасен изстрел на Бруно Фернандеш. В 20-ата минута центриране от корнер срещна ръката на Хари Магуайър, но от ВАР бе преценено, че няма нарушаване на правилата. В 25-ата минута домакините нацелиха и гредата след корнер, тъй като и Давид Де Хеа отново остана на голлинията си.

Футболистите на Манчестър Юнайтед излязоха напред в резултата веднага след изтичането на половин час игра, когато Марсиал се справи отлично при пресата и отне, топката отиде в Бруно Фернандеш, който на свой ред намери отлично французина с едно докосване. Ударът на острието бе париран от Кейлор Навас, но там нахлуващия на скорост Антъни прати топката във вратата за 1:0. 

В самият край на първата част играчите на Ерик тен Хаг бяха близо до това да удвоят преднината си след хубаво центриране на Диого Далот, но удар с глава на Бруно Фернандеш премина близо до дясната греда на домакините.

Двата тима си размениха по една опасност в първите пет минути на втората част, след като първо добро двойно подаване между Антони Марсиал и Джейдън Санчо даде възможност на последния да центрира успоредно, но там нямаше кой да засече. Малко след това пък Тайуо Ауоний пък стреля опасно с глава, но топката отиде встрани от Де Хеа.

В 55-ата минута добро двойно подаване след корнер между Ериксен и Фернандеш даде възможност на португалеца да стреля много опасно, но отново Навас се намеси добре и спаси. В тези минути Манчестър Юнайтед наложи много сериозен натиск в търсене на второ попадение и играта се задържаше основно около наказателното поле на домакините. Той продължи с нов хубав удар на Антъни, но топката мина покрай десния стълб на вратата. Малко след това отново вратарят на домакините трябваше да се намесва след нов опит на Фернандеш.

Постепенно футболистите на Нотингам успяха да задържат топката и постепенно с по-добри разигравания да успокоят случващото се на терена. В 70-ата минута Антъни Марсиал получи отлична топка и стреля с глава, но отново неточно. Веднага след това той бе заменен от Ваут Вегхорст. Госите пропуснаха нова добра възможност петнайсет минути преди края на редовното време, когато отново Навас се намеси отлично след опит на Антъни. Второто попадение на сметката на Манчестър Юнайтед все пак дойде минута по-късно, когато Антъни навлезе отново навътре, но вместо да стреля, той подаде в коридор на Диого Далот и португалеца се разписа за 2:0. За португалецът това бе първи гол в Премиър лийг.

В последните минути двата тима си размениха още няколко атаки, но до нещо по-сериозно пред някоя от двете врати не се стигна. С тази победа Манчестър Юнайтед си върна третото място и вече го заема с 59 точки, Нюкасъл ги следва с 56.Нотигнам Форест продължава да е на първото място в зоната на изпадащите със своите 27 пункта, колкото има и 17-ия Евертън.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти