Тиери Нювил с емоционални думи след смъртта на Крейг Брийн

По-рано днес Крейг Брийн загуби своя живот след инцидент по време на предсъстезателен тест на отбора на Хюндай преди рали „Хърватия“ следващата седмица.

След кончината на иралнския пилот неговият съотборник и приятел Тиери Нювил се сбогува с Брийн чрез емоционален пост във Фейсбук.

Крейг Брийн загина след инцидент по време на тест

„С тъга на сърцето публикувам това съобщение. Днес аз загубих съотборник, но повече от това, аз загубих приятел.Крейг, твоята страст за ралитата бе неизмерима, твоята радост да си зад волана не можеше да се сравни с тази на никой друг от нас, твоите емоционални коментари в края на етапите бяха в своя собствена лига.Ти първи донесе английския чай в Хюндай, ти правеше брифингите ни по повече от 3 часа, ние с теб имахме безкрайни разговори за нашите лични колекции на рали автомобили.Всичко това ще остане като дълбок спомен в мен.Ще ми липсваш!Почивай леко приятелю“, написа Нювил.

Разбира се белгиецът не беше единственият, който се сбогува с Брийн чрез социалните мрежи. Това сториха още действащият световен шампион Кале Рованпера, 8-кратният световен първенец Себастиен Ожие, 9-кратният шампион Себастиен Льоб, световният шампион за 2019 година Ойт Танак, Есапека Лапи и Такамото Кацута. 

Отборите на Тойота и М-Спорт също изказаха своите съболезнования към близките на Брийн и отбора на Хюндай. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти