Маркес и Бастианини пропускат старта в Остин

Две от големите звезди на MotoGP Марк Маркес и Енеа Бастианини ще пропуснат третия кръг от сезон 2023 – Гран При на Америките на пистата COTA в Остин, Тексас този уикенд.

Маркес е със счупен пръст и претърпя операция след падането си в първия кръг за сезона в Портимао, където събори и местната звезда Мигел Оливейра. Маркес пропусна и надпреварата в Аржентина, като се очакваше, че ще е възстановен за старта в Остин, където той има 7 победи.

Маркес беше на медицински преглед в Мадрид вчера и лекарският екип е решил, че той все още не е готов да се върне на пистата.

Бастианини също пострада в Португалия, но в хода на спринтовото състезание в събота, където беше съборен от падналия мотор на Лука Марини, като Енеа е със счупване на дясната раменна лопатка. Италианецът се надяваше да стартира в Остин, дори направи тест със супербайк мотоциклет, но снощи стана ясно, че и той няма да кара в Тексас. Третият пилот от MotoGP, който ще пропусне предстоящия състезателен уикенд е Пол Еспаргаро.

Големият шеф на Дукати напомни за наказанието на Маркес

Бастианини спечели миналата година в Остин, а за този уикенд мястото му в тима на Дукати ще заеме тестпилотът на заводския тим Микеле Пиро.

Алекс Маркес сравни Дукати с Хонда

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти