Винялес оглави класирането в първата тренировка в Аржентина

Маверик Винялес с Априлия беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран При на Аржентина на пистата „Термас де Рио Ондо”, следван от съотборника си Алейш Еспаргаро и Хорхе Мартин с Дукати. Винялес не успя да стигне до бокса на собствен ход след края на тренировката, тъй като мотоциклетът му угасна, но се предполага, че му е свършило горивото.

Винялес постигна 1.39,207 минути в най-добрата си обиколка, която се оказа 18-я му тур от общо 20. Еспаргаро записа 1.39,491 минути, а Мартин – 1.39,508 минути.

Световният шампион и победител в първия кръг Франческо Баная с Дукати завърши 10-и с време 1.39,751 минути, като изпревари с по-малко от половин десета от секундата Алекс Ринс с Хонда.

Сесията се оказа пълен провал за бившия световен шампион Фабио Куартараро с Ямаха, който остана едва 15-и с 1.40,116 минути. Освен това, Куартараро не разбра на финала, че е започнал последната си обиколка с летящ старт в последната секунда от сесията и се отказа от тура, с което загуби и шанс да мине по-напред.

Шефът на Дукати за катастрофата на Маркес: Твърде опасен ход, не го разбирам

Малко преди края на тренировката пилотите направиха пълноценна симулация на квалификация в преследването на по-бързи обиколки, тъй като се очаква, че по време на втората тренировка по-късно днес ще вали, а това ще означава, че времената им ще са много по-слаби.

Протестът на Хонда ще се разглежда от апелативния съд на MotoGP

Зрелищен инцидент днес направи Алекс Ринс, който падна на влизането в първия завой, но успя да пусне мотора да продължи напред, а той се изправи невредим в зоната за сигурност.

Миналата година Алейш Еспаргаро спечели първата си победа в MotoGP точно в Аржентина, а днес пилотите на Априлия отново показаха, че имат шанс да налагат темпото на колоната.

В първата тренировка в Мото2 най-бърз беше Мануел Гонсалес (Калекс) с време 1.44,185 минути. Зад него завърши Сомкиат Чантра (Калекс), с време 1.44,243 минути, като той изпревари едва с 0,026 секунди Арон Канет (Калекс).

В Мото3 най-добрата обиколка записа Аюми Сасаки (Хускварна), който постигна 1.49,804 минути, а сесията в най-малкия клас беше засегната от леко преваляване, колкото да намокри пистата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти