12-та поредна победа и полуфинал в Маями за Рибакина

Шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан) се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Маями с награден фонд 8,8 милиона долара.

Поставената под номер 10 Рибакина пласира 10 аса и победи италианката Мартина Тревизан с 6:3, 6:0, за да запише 12-и пореден успех.

Рибакина има 46 аса в четири мача на турнира във Флорида и и води в WТА този сезон с общо 201. 23-годишната тенисистка, която представя Казахстан, има 20 победи в 24 мача от началото на годината, включително финал на Откритото първенство на Австралия през януари и титла в Индиън Уелс миналата седмица.

Тя се опитва да стане едва петата състезателка, печелила трофеите при жените в Индиън Уелс и Маями в един и същи сезон. Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек го направи преди година, но тя се оттегли от Маями поради нараняване на реброто.

В спор за място на финала Рибакина ще играе с третата в схемата Джесика Пегула (САЩ), която елиминира Анастасия Потапова (Русия) с 4:6, 6:3, 7:6(2).

Американката спаси два мачбола в десетия гейм на третия сет, а срещата завърши малко преди 01:30 сутринта, след като беше отложена заради дъжд.

"Не съм била толкова физически уморена от наистина дълго време. Просто влажността отнемаше толкова много от мен, а аз не мога да играя при такава влажност от известно време. Просто беше много трудно, така че наистина беше въпрос на характер", каза Пегула след мача.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти