Гъруин Прайс бе над всички на Европейския дартс оупън

Гъруин Прайс спечели тазгодишното издание на Европейския дартс оупън. Турнирът от европейския тур на PDC се проведе в "Остерман Арена" в Леверкузен, Германия. Уелсецът се представи изключително силно във всичките си мачове през уикенда и заслужено вдигна трофея, побеждавайки на финала Дирк ван Дайвенбоде с 8:7 лега.

Прайс започна участието си от втория кръг, където се наложи с 6:5 лега над Кшищоф Ратайски. В следващите си мачове обаче той включи на скорост и помете с 6:2 световния шампион Майкъл Смит и с 6:4 петкратния победител и защитаващ титлата си в турнира Майкъл ван Гервен.

На финала срещу него се изправи Дирк ван Дайвенбоде, който бе амбициран да отмъсти за сънародника си и да спечели първа мейджър титла в кариерата си. Срещата вървеше равностойно, като никой от двамата не успяваше да се откъсне в резултата. При 7:6 в своя полза Ван Дайвенбоде пръв стигна до хвърляне за победата, но пропусна и веднага бе наказан от Прайс, който изчисти 108 и затвори лега при своето хвърляне, за да докара нещата до 7:7. В решителния 15-ти лег уелсецът показа по-здрави нерви и наложи волята си, за да затвори и мача в своя полза с 8:7.

Във всичките си мачове до финала средните стойности на "Ледения" бахя над 100 точки. В битката за трофея той не бе чак толкова убедителен и завърши със средни показатели от 96 точки, срещу 98 на Ван Дайвенбоде. Уелсецът хвърли 4 максимума, срещу 2 на нидерландеца, а при чекаутите Прайс бе с 44% успешни хвърляния срещу 50% на опонента му.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Това бе първа титла за Прайс през тази година, като той определено показва, че навлиза в страхотна форма. С успеха си той си осигури чек на стойност 30 хил. паунда, докато Ван Дайвенбоде ще се задоволи с утешителната награда от 12 хил. паунда за второто си място.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти