Ферари с първи подобрения за сезона в Джеда

Ръководителят на отбора на Ферари Фредерик Васьор разкри, че Скудерията ще въведе първите подобрения по SF-23 още за втория старт за сезона във Формула 1, за Гран При на Саудитска Арабия този уикенд.

Кога ще видим първите сериозни подобрения по колите?

„Характеристиките на пистата в Джеда са коренно различни спрямо тези на трасето в Бахрейн, сцеплението и конфигурацията са много различни, което означава, че тук нещата ще са по-различни. Може би тази писта ще ни подхожда повече. Ние също така ще имаме и дребни подобрения за Джеда, които се надявам да ни помогнат да направим крачка напред“, каза Васьор преди старта на уикенда за Гран При на Саудитска Арабия.

В Бахрейн преди две седмици само един от пилотите на Ферари стигна до финала на състезанието. Това бе Карлос Сайнц, който завърши четвърти, а неговият съотборник Шарл Леклер отпадна с повреда докато се движеше на третото място.

Васьор: Леклер не е демотивиран

След отпадането на монегаска на „Сахир“ от Ферари бяха принудени да инсталират третата контролна електроника за сезона в неговия болид при само две разрешени от правилника. Това носи и наказание от 10 места назад на стартовата решетка на Леклер за тазседмичното състезание в Джеда.

Леклер отива с 10 места назад на старта

Добрата новина за Ферари е, че по време на уикенда в Бахрейн и Леклер, и Сайнц често бяха в челото на класирането за максимална скорост на правите, което би трябвало да им помогне в Саудитска Арабия този уикенд. В предходните две издания на надпреварата край бреговете на Червено море видяхме, че колите с по-висока максимална скорост на правите имат предимство и печелят, докато тези с по-добро представяне в бързите завои в първия сектор по-скоро изостават в хода на дистанцията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти