Треньор предрече бляскаво бъдеще на кенийските спринтьори

Главният треньор на Кенийската атлетика Джулиъс Кирва прогнозира обещаващо бъдеще за кенийските спринтьори на световната сцена. Кирва прогнозира, че популярността на спринтовете ще надмине тази на дългите бягания.

Той заяви, че цяло едно поколение кенийски спринтьори са били мотивирани от изключителното представяне на местното спринтово чудо Фердинанд Оманяла на Игрите на Британската общност.

“През годините нацията придоби несравнима популярност с производството на световни шампиони на дълги разстояния. Според последните събития в Кения, има голям шанс Кения скоро да се нареди сред световните суперсили в спринтовете”, сподели Кирва в интервю за The Star.

Кирва похвали изключителните постижения, показани от кенийските спринтьори през последните месеци, отбелязвайки, че броят на атлетите, постигащи резултат под 10 секунди на 100 метра, изглежда нараства бързо.

Той даде пример с Оманяла и Самуел Имета, които записаха най-добър резултат в света за сезона и личен рекорд.

Имета се класира на второ място с 9.94, за да завърши на 0.13 секунди след шампиона от Игрите на Британската общност Фердинанд Оманяла.

И двамата бягаха под 10 секунди, колкото е нормативът за участие на Световното първенство в Будапеща през лятото.

Световната атлетика обаче не призна тези резултати заради неизправност с апарата за измерване на вятъра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти