Бол ще стартира на 400 м в Хенгело, Клавер на 200 м

Световната рекордьорка на 400 метра в зала Фемке Бол ще участва в същата дисциплина на турнира от Световния атлетически тур със “златен етикет” в Хенгело на 4 юни, а нейната сънародничка Лиеке Клавер ще бяга 200 м на същото състезание.

Бол записа 49.26 секунди на националния шампионат на Нидерландия в зала в Апелдорн, подобрявайки 41-годишния световен рекорд в зала от 49.59 секунди.

В началото на този месец тя спечели европейските титли в зала на 400 м и на 4 по 400 метра.

“Много съм развълнувана, че ще бъда в Хенгело отново тази година. Този път без препятствия. Нямам търпение да бягам отново пред пълен стадион в Нидерландия с подкрепата на местните фенове”, каза Бол.

Клавер, която завърши втора след нея на 400 м на Европейското в Истанбул под покрив през миналия месец, в Хенгело ще участва на 200 м.

“Нидерландските фенове ще създадат много приятна атмосфера на стадиона, който се надявам да е пълен. Страхотно е да бягаш толкова бързо до дома и да не трябва да пътуваш толкова много. Това означава, че всички мои приятели също могат да дойдат и да гледат. Почти всичките ми тренировъчни партньори също ще участват”, добави Клавер.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти