Байерн се справи със свой абонат и вече чака ПСЖ

Байерн (Мюнхен) спази традицията да бие Щутгарт като гост и се завърна на върха в Бундеслигата заради по-добрата си голова разлика от Борусия (Дортмунд). Този път шампионите надвиха “швабите” с 2:1 в среща от 23-тия кръг след попадения на Матайс де Лихт (39’) и Ерик Максим Чупо-Мотинг (62’), а Хуан Переа беше точен за домакините две минути преди края. По този начин тимът на Юлиан Нагелсман набра увереност преди реванша срещу Пари Сен Жермен (1:0 в първия двубой) от 1/8-финалите в Шампионската лига, който е в сряда.

Това е 13-та поредна победа за баварците над този съперник на неговия стадион във всички турнири. Освен това “червените” вече са отбелязали 100 гола на Щутгарт като гости за първенство, което се случва за първи път в историята на Бундеслигата.

Байерн не допусна изненада и през цялото време показа, че е с класи над противника. Тимът обаче направи няколко пропуска в начални минути. В 37-ата пък Щутгарт за малко да поведе, след като Ян Зомер увисна при центриране и Костас Мавропанос засече с глава. Де Лихт обаче успя да изчисти точно от голлинията.

Две минути по-късно нидерландският защитник блесна и на другия край на терена, след като с далечен шут беше точен за 1:0, като тук трябва да се отбележи и неубедителната намеса на вратаря Фабиан Бредлов.

В 43-тата Йошуа Кимих предотврати сигурен гол на Щутгарт, след като подложи тялото си и отби изстрел на Силас.

Байерн си гарантира трите точки след попадение на Чупо-Мотинг за 2:0 в 62-рата минута.

След това срещата се доиграваше, като Нагелсман даде почивка на важни футболисти като Коман, Мусиала, Чупо-Мотинг, Горетцка и Мюлер, а минути за втори пореден път записа възстановеният Садио Мане. Африканецът даже пропусна два добри шанса в добавеното време. 

Интригата се върна за кратко в 88-ата, когато появилият се като смяна Хуан Переа намали с глава. После тимът на Бруно Лабадия имаше още един шанс чрез Кулибали.

Щутгарт остава опасно близо до дъното, като четирите най-ниско класирани отбора са с равен актив.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти