Пламен Константинов за Джон Гордън Перин: Опитен посрещач, който сега ни е необходим

Българският старши треньор на локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов коментира завръщането в тима на 33-годишния канадски посрещач Джон Гордън Перин.

Бившият капитан на “кленовите листа” вече е в Новосибирск и започна тренировки с Локомотив.

През миналия сезон Перин бе част от тима от воден от Пламен Константинов, който извоюва сребърните медали в Суперлигата на Русия. 

В началото на този сезон канадецът премина в италианския Верона, не не можа да се пребори за титулярно място. Той записа едва 13 точки за отбора воден от Радостин Стойчев в 15 мача при 28% ефективност в атака.

“На Джон Гордън Перин не му се получеха добре нещата в Италия. Преди два месеца имаше разкъсано сухожилие на бедрото. Сега той се възстанови и набира форма, но мястото в тима на Верона беше заето от млади и перспективни момчета. Този трансфер е изгоден за италианския клуб и за нас. Идва опитен играч и установени отлични взаимодействия с отбора. Имаме необходимост от него сега и той ни е необходим. Това е само плюс за нас”, заяви Пламен Константинов пред клубния сайта на Локомотив.

В момента Пламен Константинов разполага в Локомотив с посрещачите Омар Курбанов, Александър Костадинов и Юрий Бережко. През миналия уикенд за първи път от началото на сезона игра и Алексей Родичев, но на позиция либеро. Продължава възстановяването след травма на Сергей Савин.

Локомотив заема 4-о място във временното класиране в редовния сезон на Суперлигата на Русия, след като спечели 18 от 24 мача.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти