Дуплантис и Прескод с рекорди на ISTAF в Берлин

Арманд Дуплантис и Рийс Прескод постигнаха рекорди на атлетическия турнир ISTAF в зала в Берлин, а Шанис Крафк записа най-доброто постижение в света в историята   в мятането на диск на закрито.

Шведската звезда в овчарския скок Дуплантис, който оглавява световната ранглиста за сезона с 6.10 м, преодоля 6.06 м за новия рекорд на турнира. Олимпийският, световен и европейски шампион качи летвата и на 6.22 м в опит за нов световен рекорд, но тази височина се оказа непреодолима за него вчера.

Световният медалист с щафетата на Великобритания Прескод пък спечели спринта на 60 метра при мъжете с 6.49 секунди, което е ново върхово постижение на турнира в Берлин и изравнен най-добър резултат в света за сезона.

Трикратната европейска бронзова медалистка на диск Крафт пък постигна резултат от 65.23 метра с 1-килограмов диск, като това е и постижение №1 в света за всички времена в дисциплината в зала.

В тази дисциплина при мъжете победата също беше за представител на домакините. Даниел Ясински спечели надпреварата с 62.81 м.

На 60 метра при жените победата отново беше за представителка на Великобритания. Дарил Нийта спечели със 7.05 сек, оставайки само на 0.01 сек от рекорда на страната си, поставен от Дина Ашър-Смит в Карлсруе в края на миналия месец. Тристан Евелин завърши втора с нов рекорд на Барбадос от 7.14 сек, а представителката на домакините Джина Люкенкемпер се нареди трета със 7.16 сек.

На 60 м/пр при жените триумфира ямайката Британи Андерсън със 7.85 сек, а при мъжете британецът Дейвид Кинг със 7.63 сек.

Олимпийската и световна шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо донесе радост на домакините с победата си в сектора с 6.81 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти