Вальо Антов отново на резервната скамейка при равен на Монца със Сампдория

Борещият се за оцеляване Сампдория изненада отбора на Монца в гостуването си от 21-ия кръг на италианската Серия “А” и измъкна точка след равенство 2:2. Головете в срещата отбелязаха Маноло Габиадини (13', 58') за Сампдория и Андреа Петаня (33') за Монца и Матео Песина от дузпа (90'+ 8'). Българинът Валентин Антов бе включен в групата на домакините за мача, но остана на пейката и не записа минути.

След равенството Сампдория остана на предпоследно място със скромния актив от 12 точки и се намира на 6 пункта от спасението. Монца пък гледа спокойно и уверено напред, намирайки се в средата на таблицата - на 11-о място с 25 точки и цели 11 пункта над опасната зона.

Гостите започнаха мобилизирани заради осезаемата липса на точки и реализираха попадение още в ранната половина на първото полувреме. 13 минути след първия съдийски сигнал Маноло Габиадини се озова на изгодна позиция в наказателното поле и засече подаване, за да отправи неспасяем удар по земя за откриващото попадение в мача. За кратко щаба на Сампдория трябваше да отложи празненствата, защото съдията Даниеле Кифи остана със съмнения, че е имало засада при головата атака. Все пак при преразглеждане на ситуацията от системата VAR стана ясно, че играчите на Самп са действали изрядно и попадението беше зачетено.

След това Монца пое инициативата и логично стигна до изравняване. В 32-ата минута Андреа Петаня получи изгодно подаване и с нисък удар се разписа във вратата, пазена от Емил Аудеро.

В началото на втората част играчите на Сампдория влязоха пределно мотивирани да си върнат водачеството и това се случи в 58-ата минута. Авторът на първото попадение за гостите отново бе точен и след като топката в наказателното поле на домакините, стреля ниско в средата на вратата, за да остави за втори път Микеле Ди Грегорио да гледа безпомощно как топката се оплита в пазената от него врата.

До края на срещата играчите на Монца опитаха да вземат нещо от срещата, но дълго време не съумяваха да реализират положенията си и се примирявахаха с безрезултатните центрирания на Колпани, Валоти и Капрари. Все пак домакините стигнаха до дузпа дълбоко в добавеното време. Томазо Ауджело задържа свой съперник в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад нея застана Матео Песина и изравни резултата, което бе и последното действие в мача.

Въпреки че Сампдория не спечели, равенството трябва да даде известна доза самочувствие. Отборът прекрати серия от четири поредни загуби и спечели точка, която може и да се окаже важна в края на сезона, когато стане ясно кой остава в италианския елит и кой ще пропадне във втория ешалон. Монца пък зарадва феновете си с шести пореден мач без загуба.

Още от Футбол свят

Виж всички